Pauline boeken als dagvoorzitter? Neem contact op!

Over Pauline

Pauline de Wilde wordt geboren in Amstelveen en groeit op aan de rand van Amsterdam. Als klein meisje is ze al dol op het podium en schrijft ze op de basisschool musicals die ze samen met haar vriendinnetjes voor de hele school opvoert. Op haar 18e ontvangt ze haar VWO diploma, doet auditie voor de toneelschool en krijgt te horen: “ga jij eerst maar wat levenservaring op doen” en dus gaat ze Commerciële Economie studeren in Haarlem, werkt voor Club Med in Parijs en Italië en vindt zichzelf op haar 21e nog te vroeg om te werken, dus studeert ze verder aan de UvA, Bedrijfseconomie. Op haar 25e studeert ze af en krijgt de kans om voor een paar jaar naar Seattle USA te vertrekken. En daar, maakt ze haar droom waar, ze wordt actrice! Een paar jaar lang volgt ze alle mogelijke theaterlessen aan Freehold Theatre Lab, speelt in diverse theaterproducties, films en leert alles over het vak. Terug in Nederland toont ze LEF om ook hier haar droom van ‘being on stage’ door te zetten, ondanks de vele meningen: “zou je dat nu wel doen, het onzekere bestaan in duiken, met zo’n mooie studie? De markt voor economen is echt goed hoor…..”

Pauline volgt haar hart, speelt diverse gastrollen en wordt vooral bekend van de RTL tv-programma’s Snowmagazine en ViaVacance om vervolgens meer de zakelijk hoek in te duiken en programma’s voor RTLZ te presenteren als: Duurzaam Ondernemen, Lokaal Duurzaam en Ondernemerszaken. Hiervoor interviewt ze zoveel passievolle ondernemers dat haar interesse in mensen die het LEF hebben hun hart te volgen nog groter wordt. Ze wordt gevraagd door Oxfam Novib om hun bedrijvenambassadeur te worden en rolt op die manier het vak van dagvoorzitter in. Haar twee passies komen samen: spreken over inhoudelijke vraagstukken en stralen op een podium.

Pauline ziet door haar ervaring als dagvoorzitter dat opdrachtgevers graag wíllen dat hun publiek in beweging komt, dat blijkt echter lastige opgave, daar is namelijk LEF voor nodig. Want ook deze mensen hebben te maken met de meningen en oordelen van anderen (en van zichzelf). Pauline besluit daar verandering in te brengen en geeft nu interactieve lezingen over hoe je als organisatie en als individu in beweging komt. Haar motto: “Het leven is geen generale repetitie”.

Pauline zet zich in voor “Managers met een Missie”, een multichannel platform dat Nederlandse bedrijven stimuleert om door middel van social impact, meer winst te maken. Zij is hiervoor naar Oeganda geweest en heeft daar lokale ondernemers geïnterviewd, dappere mensen, die van niets iets hebben opgebouwd…..niets doen is geen optie, dat moge duidelijk zijn.