Talenten

Talenten

Olympische Spelen 2008, Marc Lammers wint met zijn Nederlandse Hockeydames goud op de Olympische Spelen in Peking. En weet je waarom? Hij zorgde ervoor dat de hockeyers nog beter werden in dat waar ze al zo goed in waren: de strafcorner. Dat was absoluut hun sterkste punt, daar lag hun talent. En dus focuste Marc met zijn team op het verbeteren van de strafcorner, en met succes.

 

Je vraagt je misschien af waarom hij niet focuste op het verbeteren van dat waar het team nog niet zo goed in was. Het heeft alles te maken met de meest effectieve manier om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

 

Wat Marc deed met het Nederlandse hockeyelftal, heb ik zelf ook ervaren. Op ietwat kleinere schaal dan de Olympische Spelen, dat wel. Ik heb het over een skivakantie toen ik nog vrij jong was. Samen met mijn broer zat ik in een skiklasje, met van die one-piece-skipakken in neon kleuren. Wij hadden ook een Marc Lammers als skileraar, met snor en rood skipak, waar ik stiekem een beetje verliefd op was. Deze Udo leerde ons precies hetzelfde. Hij zei: ‘Ik zie dat jullie goed zijn in een bocht parallel nemen, dus dat gaan we de hele middag oefenen!’ Dat vonden wij, jonge honden, natuurlijk heerlijk. Dan hoefde je niet die suffe oefeningen te doen die andere klasjes moesten doen, zoals op één been de bocht in of met je stokken in twee handen tegelijk skiën. Nee, wij mochten parallel skiën. Waarom was dat nou zo leuk? Omdat we er al retegoed in waren. En als je ergens goed in bent en je wordt er nog beter in, dan stijgt je:

 

Plezier > Zelfvertrouwen > Plezier > Zelfvertrouwen > Plezier > Etc.

 

You got the point? Doordat je zelfvertrouwen stijgt op het gebied van dat ene talent, word je automatisch beter in al die andere aspecten die ergens bij komen kijken. Dat werkt zo bij skiën en hockeyen, maar net zo goed in je werk. 

Dat is precies waar Marc Lammers op doelde. Hij zorgde dat de hockeyers nog beter werden in hun talent. Dat ze die strafcorner nog vaker mochten oefenen, zorgde voor meer zelfvertrouwen en plezier en daarmee presteerden ze ‘overall’ beter. Als je prestaties op één vlak beter gaan, dan gaat de rest ook mee. Je komt dan in een bepaalde flow. Dat heb je zelf ook vast wel eens gemerkt: dat er één ding heel goed gaat op je werk en dat er daardoor automatisch andere dingen ook goed gaan en op z’n plek vallen. Jíj voelt je beter, je ziet en ervaart dingen anders en opeens zit je in de ‘up’, zoals ik dat noem. Het tegenovergestelde is ook waar. Als je je focust op wat niet goed gaat, zo’n 180-graden anders dan de succesvolle tactiek van Marc, dan zit de rest ook tegen. 

Laten we een kleine oefening tussendoor doen, zodat je zelf ook echt kunt voelen wat bepaalde gedachtes met je mindset doen. 

Zit je comfortabel? 

Neem even één minuut de tijd om het volgende te doen, liefst met je ogen dicht:

Zeg nu eerst drie dingen tegen jezelf waar je NIET goed in bent.

En check nu bij jezelf, wat voor gevoel geeft dat je? Voel je je powerful en heb je echt zin om weer aan het werk te gaan, of verder te lezen? Kans is groot van niet.

Hoe voel je je nu? Als het goed is krijg je nu een goed gevoel, misschien zelfs een glimlach op je gezicht. Je denkt tenslotte aan dingen die je kunt, waar jouw talent ligt en dat zorgt voor een powerful gevoel, waardoor de kans dat je een volgende stap gaat zetten veel groter is.

Bizar toch, in 1 minuut tijd kun je van “pffff, nou ik weet het even niet hoor” naar “yes, ik ben daar echt goed in, ik ga doorpakken” gaan? En dat allemaal door je eigen gedachten.

Het is veel moeilijker om vanuit denken aan dingen die je niet goed kunt, positief te blijven en door te zetten, totdat het wel lukt. Datzelfde geldt voor jouw talent. Ieder mens heeft een uniek talent. Als je weet wat je leuk vindt, wat je makkelijk afgaat, waar je goed in bent, blij van wordt en energie van krijgt, dán weet je waar je talent ligt. Hoe leuk is het dan, wanneer je dat wat je leuk vindt en goed kan, veel vaker mag doen. Dat je dit mag blijven oefenen en er nog beter in mag worden. Voel je de energie stijgen? Ik voel het zelfs als ik erover schrijf. Kun je nagaan hoe het voelt als ik op het podium mag staan en mag presenteren, iets wat ik het allerleukste vind om te doen, waar ik goed in ben en anderen en mezelf er ook nog plezier mee doe?

Dus ik zou zeggen: kies voor de makkelijkste weg en focus op waar je talent ligt.

Vergelijk jezelf alleen met jezelf


Dit is één van de lessen die terugkomt in mijn Online Programma: Presenteren met LEF en dit geldt ook voor talentontwikkeling. Ik ben van mening dat ieder mens een uniek talent heeft. Vaak weten we zelf niet welke talenten we hebben, omdat het zo ‘eigen’ is en zo vanzelfsprekend dat we dat kunnen. Dat we er bijna verbaasd over zijn als een ander vraagt: “Hoe doe je dat dan?”, dat jij denkt: ‘Hè, dat is toch heel makkelijk?’ Kinderen kunnen het ook zo heerlijk vanzelfsprekend vinden dat zij natuurlijk over die balk kunnen lopen en dan zeggen ‘Huh mama, kun je dat niet?’

Je talenten benutten maakt je gelukkiger, sterker in je mind en zorgt voor doorzettingsvermogen. Dus goed om bij jezelf na te gaan welk talent jij dan hebt. 

Hoe doe je dat? Stel jezelf de volgende vragen: Wat vind ik leuk? Waar ben ik goed in? Combineer deze twee en grote kans dat je je talent hebt ontdekt. Zo simpel is het echt.

Waarom maken dan zo weinig mensen gebruik van hun talent? Een goede vraag, want daar heb je de kern te pakken. Mensen durven niet te vertrouwen op hun eigen talent, want als het zo dichtbij en makkelijk is, dan kan het niet waar zijn. Dan zou toch wel iedereen elke dag 24/7 gebruik maken van zijn of haar talent? Niet dus, want iets kan toch niet zomaar heel easy gaan? We zijn bang voor de makkelijke weg, we hebben geleerd om ergens hard voor te knokken en te strugglen. En dat is deels ook waar, want ergens hard voor werken geeft ook meer voldoening dan bijvoorbeeld uit je bed stappen en zonder trainen de marathon rennen. Alleen als je vanuit je eigen unieke talent leeft en werkt, verloopt dat pad organisch.

Naast dat we er nog niet zo in geloven dat ieders talent echt naast je eigen voordeur ligt, is er nog een tweede aspect wat ons tegenhoudt om ons talent ten volste te benutten. We vertellen onszelf verhalen over ons talent. En dat zijn niet de meest positieve verhalen, maar wel de meest voorkomende. Hier komen ze: 

  1. Ja, maar iemand anders is er veel beter in dan ik.
  2. Wie zit nou op mijn talent te wachten?

Ooit jezelf dit wel eens horen zeggen of denken?

Let me tell you this:

Ad 1. Als jij net begint met zoiets als presenteren en je moet je eerste presentatie geven, helpt het niet als jij jezelf met Oprah Winfrey vergelijkt. Als je denkt aan hoe goed zij het doet en dat niveau van jezelf verwacht ben je kansloos en is de kans groot dat je afdruipt. Je kunt jezelf alleen vergelijken met je eigen vooruitgang. Als je voor je eerste presentatie zenuwachtig bent, maar je doet het best aardig, ook al zei je tien keer ‘eh’ tijdens je verhaal, vergelijk jezelf dan met hoe je het de volgende keer zult doen. Een maand later geef je een presentatie waarin je 8 keer ‘eh’ zegt en een jaar later presenteer je lachend zonder onderbrekingen. Dan ben je je aan het vergelijken met je eigen groei, je eigen lef, je eigen ontwikkeling. Dat is waar het over gaat met talent inzetten: groeien, ontwikkelen, oefenen, groeien, ontwikkelen, oefenen en weer opnieuw. En omdat talent altijd iets is dat je leuk vindt, is deze routekaart helemaal zo moeilijk nog niet om te volbrengen, keer op keer.

Ad 2. Maakt het serieus uit of er iemand op jouw talent zit te wachten? Als jij doet waar je van houdt en je bent er goed in en je wordt er beter in en je houdt er nóg meer van, wie is hier dan de gelukkige? Juist, jij. Het mooie is, dat je dan uitstraalt dat je er goed in bent, en dat je het leuk vindt. En vanaf dat moment zitten er opeens heel veel mensen op jou en jouw talent te wachten. Iedereen wil samenwerken, samenleven en omringd worden met mensen die doen waar ze van houden en daarmee gelukkiger door hun werk en hun leven wandelen. Dit is bottom line waar elk talent-ontwikkelings-programma over gaat: goed in je vel zitten, gelukkiger door het leven gaan en dus een toegevoegde waarde voor jezelf, je organisatie en omgeving zijn. Dat is het mooie van talent: iedereen heeft het en iedereen kan het ontwikkelen. 

 

Doelen

Ik heb mijn talent gevonden. Wat nu?

Wat dan heel goed werkt is dat je jezelf een doel stelt. Vraag jezelf af waar je heen wilt met dat waar je goed in bent en leuk vindt om te doen. Als je niet weet waar je naartoe wilt is de kans groot dat je je talent niet benut. Echter geloof ik ook dat bloed kruipt waar het niet gaan kan. Mijn talent lag absoluut op het podium, maar toch ben ik op mijn 18e economie gaan studeren. Ik had geen doel voor ogen, maar ik wist wat ik leuk vond en waar ik uiteindelijk goed in was. Het talent komt dan altijd bij je terug. Als je je hart openstelt en daarnaar durft te luisteren, dan garandeer ik je dat je talent benut kan gaan worden. 

Dus stel jezelf een doel en voel welke competenties, welke acties en welke kwaliteiten je nodig hebt om dat doel te bereiken. Maak een plan voor jezelf. Je hoeft het niet alleen te doen, maar houdt het doel wel dichtbij jezelf, in plaats van ieders mening te vragen. En geniet dan van de reis ernaartoe. Wat zou je echt nog heel graag willen bereiken? Hoe kun je je talent daarvoor kunnen gebruiken? Als je jezelf heldere doelen stelt die je kunt meten (“Meten is weten”, zegt ook Marc Lammers), dan is de kans dat je ze gaat halen veel groter. Dat geeft je levensgeluk, power en energie om door te pakken. Maar voordat je doorpakt wil ik je vragen om stil te staan bij het door jou behaalde doel, behaald door jouw unieke talent, en het uitgebreid te vieren. Als dat je lukt, zeg ik: Welcome to your new world!