Pauline boeken als dagvoorzitter? Neem contact op!

Wat mag 2022 jou brengen?

Wat mag 2022 jou brengen?

 

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar die laatste paar minuten op 31 december, zo vlak voor 00:00, word ik altijd een beetje zenuwachtig. Zo’n kriebel in mijn buik die zegt: wat gaat het nieuwe jaar ons brengen?

En ik hou zo van nieuwe plannen, nieuwe doelen, nieuwe energie. Ik spat soms uit elkaar van levensvreugde. Echter hoort bij een nieuw jaar ook het oude jaar loslaten. In 2021 achterlaten wat je niet meer dient. Ik hou van die (persoonlijke) groei.

En als je nu eens de tijd voor jezelf neemt en bijvoorbeeld een wandeling gaat maken, of in je fijne stoel kruipt, wat zou je dan het allerliefste willen voor het nieuwe jaar? Echt puur voor jou?

Luister naar je hart en je krijgt een antwoord.

Als ik kijk naar 2021, dan was dat een bijzonder jaar. Eind 2020 maakten mijn ouders binnen 6 weken na elkaar ‘de overgang’. Ik noem dat zo, omdat ik geloof dat ze in energie nog volop aanwezig zijn. Ze zijn niet weg, ze zijn wel dood, oh zeker wel, maar hun energie is er nog. En naast hun liefdevolle energie, zijn alle herinneringen en dankbare momenten elke dag aanwezig.

Ik ben gezegend met een mooie, warme familie, we zijn totaal verschillend maar heel close met elkaar. En die eerste paar maanden van 2021, werden we door elkaar gedragen. We deden het samen, met ups-and-downs, met een lach en een traan. In harmonie. Precies zoals we van onze ouders hebben meegekregen.

Werk-technisch bleven de online events doorstromen, dat was fijn. Ik gaf mooie webinars, waarin deelnemers een volgende stap hebben gezet in hun zichtbaarheid. Meer mensen kregen het LEF om hun verhaal te vertellen en te gaan staan voor wie ze zijn en wat ze willen uitdragen. Het werd lente en we gingen allemaal en masse naar buiten, het werd lichter.

En nu zijn het toch echt de donkere dagen voor kerst. Kan het niet mooier maken. Kan alleen de wijze woorden van mijn vader met je delen: “het gaat zoals het gaat”. En natuurlijk staat de boom, flikkeren de lichtjes, zingen we mee met “All I want for Christmas”…..maar er is ook verdriet en rouw en zorgen over hoe het verder moet in de maatschappij. Als ik zo om me heen kijk en rondvraag, is dit heel herkenbaar.

Wat heb ik geleerd van afgelopen jaar? Het klinkt je misschien te makkelijk in je oren, maar als je het toepast, zul je merken dat het echt drie lifesavers zijn:

1.     Door één kleine stap te zetten, kom je altijd in een andere mood, een andere omgeving en dus in een andere flow. De stap of de actie hoeft maar heel klein te zijn; letterlijk van je bank af, naar de voordeur, jas aan, naar buiten en een kleine wandeling maken. Elke stap die je zet en die ik, hoe pittig ook, heb gezet, heeft voor een beter resultaat gezorgd.

2.     Dankbaarheid is ALTIJD de weg. Dankbaarheid is altijd aanwezig. Dankbaarheid is er voor iedereen. Dankbaarheid is gratis. Dankbaarheid is een middel om je instantly beter te voelen.

3.     Het wordt altijd lichter! Hoe diep je dal, je beperkende gedachten, je persoonlijke of maatschappelijke situatie ook is: het wordt altijd weer lichter.

Dat gezegd hebbende, is het nu natuurlijk ook een prachtig moment om vooruit te kijken. Wat wil jij in 2022? Waar wil je in groeien? Wat wil je neerzetten? Waar wil jij in gezien worden? Heb je al het LEF om zichtbaar te worden met hetgeen waar jij zo in gelooft?

En daar kom ik weer, de positieve tandenfee, de kerstelf of de nieuwjaarsprinses.

Welke drie dingen kun je doen, om ervoor te zorgen dat 2022 voor jou magisch wordt?

Komen ze:

1.     Visualiseer jezelf in de situatie zoals jij die graag wenst. Dus tijdens je wandeling, zoals hierboven voorgesteld, staar je de natuur in en zie je jezelf die Ted Talk houden, je team toespreken omdat jullie het doel hebben gehaald, je onderneming groeien op social media of zie je jezelf aan de arm van je nieuwe liefde…alles mag, alles kan en alles is mogelijk.

2.     Zeg tegen jezelf positieve zinnen als: “2022 wordt míjn jaar. In het nieuwe jaar ben ik vrij, ben ik powerful en gaat mijn onderneming vliegen omdat ik eindelijk mezelf durf te laten zien”. Elke dag zeg je zinnen tegen jezelf die bij jou resoneren en waar je goede energie van krijgt. Maak het groot, zodat je er een kriebel van in je buik krijgt.

3.     Vertrouw erop dat het voor je wordt geregeld. Je wordt gedragen op het moment dat jij je positieve intentie uitspreekt. Al weet je niet hoe of geloof je nog niet dat het echt gaat gebeuren, dat maakt niet uit, je systeem, je cellen nemen het van je over. Vertrouw daar echt op. En hoe fijn? Dan kun je dus met de feestdagen, in de relax modus, je angora kerstrui aan en gourmetten maar.

Ik wens je vanuit de grond van mijn hart dat je in 2022 je hart volgt, jezelf laat zien en voelt: de wereld zit op mij en mijn verhaal te wachten.

Ook wens ik echt, dat we elkaar weer tegenkomen in 2022, om samen inspirerende mooie events en momenten te creëren. Laat die levensvreugde maar als een vuurpijl de lucht in knallen: 2022 here we come!

Houd vertrouwen en kies altijd voor de liefde.

Liefs Pauline